Dora en Fien

voorstellen


Begin jaren tachtig kwam ik op de wereld en kreeg de naam Lotje Smeyers. Laten we me maar gewoon Lot noemen …

Thuis waren er steeds 3 honden in de buurt, een Duitse staande korthaar en grote münsterlanders, mijn vaste dates na school. Wandelen, mee op jacht, proeven afleggen, spelen, pupjes verzorgen, … De liefde voor honden was toen al sterk aanwezig.

Waarom een teckel? Als kind ben ik verknocht geraakt aan het ras en dat heb ik nooit kunnen loslaten. Van oorsprong komt het door de verhalen die mijn grootmoeder vertelde over haar kortharige teckel (Puk). Puk heb ik nooit gekend, hij maakte deel uit van de familie lang voor ik geboren werd. Maar de verhalen over hem vond ik super. Ik herkende mezelf als het ware wat in deze hond. Als mensen een hond nemen die bij hun karakter past, maak ik duidelijk een match met de teckel.

Ik heb ze dus altijd geweldig gevonden. En wanneer je dan uiteindelijk op eigen benen komt te staan, begint het stevig te kriebelen. Het moest ervan komen. Na veel opspoorwerk kwam ik bij een kleine kennel in de buurt van Euskirchen (Duitsland) terecht. Daar was een nestje geboren met vijf pups, waarvan 3 teefjes. We hadden eerste nestkeus en zo maakt Dora sedert 06.05.2006 actief deel uit van mijn leven. Als een lief moedertje zette zij 23.03.2011 zelf ook vijf kanjers van pups op de wereld, waarvan Fien eentje was. Deze vrolijke meid maakt de bende nu compleet.

Ze zijn mijn maatjes en gaan overal mee naartoe. Vandaar dat ze gekend en geliefd zijn bij velen.